maanantai 24. elokuuta 2015

Myyrät saata*a. Piha on täynnä myyrän koloja. Aina siellä on niitä ollut, tosin vaan muutama keko ja vain keväisin. Nyt on ollut pitkin kesää. Hyvä myyrävuosi, huono vuosi meidän muutenkin kituvalle nurmikolle. huvikseni laskeskelin, että 7-8 eri kikkaa on kokeiltu, jotta niistä päästäsi eroon. Onneksi täällä oli edes kissoja, jotka vähän piti aisoissa näitä ongelmatapauksia. Myyrät ovat kuitenkin ilmeisesti organisoituneet, jengiytyneet. Ne pitää ruskeita huiveja, jotta tunnistaa omat joukot. Eilen ajoin nurmikkoa ja liiterin takaa hyökkäsi lauma näitä huligaaneja. Kiitos nopeiden jalkojeni pääsin pakenemaan. Olin väärillä tunnuksilla liikkeellä, mulla oli sininen paita. Ne salettiin diilaa noita käyneitä pihlajanmarjoja ja viinimarjoja kissoille. Tuntuu että kaikki kissat on koukussa. Niistä ei oo enää mihinkään Ne veljeilee myyrien kanssa. Viimeisenä oljenkortena keksin, että rakennan helmipöllölle pöntön ja hommaan siihen jostain asukin. Helmipöllöt ovat niin kovia tyyppejä, niille ei pikkujyrsijät ja muut ötökät vittui*e. Viikon päästä löysin pöllön liiterin ja varaston väliseltä kujalta pahasti pahoinpideltynä. Onneksi selvisi hengissä. Nyt ne perkele*n myyrät asuvat herroiksi siinä helmipöllön haciendassa ja ovat vielä rakentaneet kaksi kerrosta lisää. Taistelu on hävitty. Ulkona ei uskalla liikkua pimeän jälkeen.




Puita nuotioon ja seuraavaan tarinaan. Lasten harrastukset ja kustannukset. Jääkiekko, jalkapallo, ratsastus, mikroautot, salibandy, voimistelu…. Eipä ollut mun nuoruudessa tällaisia vaihtoehtoja. Tai oli, mutta ei niitä valittu sen mukaan, että mitä haluaisit harrastaa, vaan seuraavanlaisesti: Otetaan kansalaisopiston esite, sieltä lasten osio ja valitaan halvin. ”jaahas täältä löytyi hyvä ja edullinen harrastus sulle” ja lapsen mieli ajattelee: ”Ole jääkiekkoa, pliis ole jääkiekkoa”, ei ollu lätkää vaan ”KEPPIHEVOSKURSSI, 15 markkaa / syksy”. Vit*u. Ei muuta ku meikäläinen 15 vuotiaana kansalaisopiston keppihevoskurssille, tarkoitettu lapsille ja lapsenmielisille, ONNEKSI oli vielä kurssilla tilaa. Illat mentiin heppalaukkaa ala-asteen liikuntasalissa ja päivät mentiin heppalaukkaa ylä-asteella vähän ripeämmin, koska muutamilla henkilöillä oli jotain edullista harrastustani vastaan. Ilmeisesti mun hakkaaminen olis tuonu mutsille ja faijalle enemmän fyrkkaa sijoitettavaksi harrastuksiini. Onneksi harrastus kesti vaan ton syyskauden. Toi aika oli about yhtä mukavaa kun ajaa satulattomalla fillarilla kivistä rinnettä.  

Loppuun vielä pari mihinkään liittymätöntä avautumista. Autojen vanteet ja pulttijako. Maailma vuonna 2015, jos mä haluan syystä tai toisesta ostaa esim. uudet talvirenkaat niin vit*u että on hankalaa. Eikö noihin perkel*e saada jotain standardia, jotta kaikissa autoissa olis sama jako! Joka merkissä eri jako, tottakai, mut tää ei riitä näille insinööreille, joka merkin eri mallissa eri jako, mut tääkään ei saata*a riitä, joka vuosimallissa pitää olla eri jako. Näppärää kun veturin taskuparkkeeraus. Onneksi sentään puhelinten laturit on tänä päivänä yhteneväiset, paitsi tietysti Iphonen, totta kai Applen pitää saatan*a väyrystellä vastaan tässäkin asiassa.

Viimeiseksi vedetään täyteiset piippuun. Elokuvien swat joukot. Joka ikisessä elokuvassa, jossa on panttivankitilanne, saapuu jossain vaiheessa paikalle swat tai joku muu erikoisryhmä ratkaisemaan tilanteen. Mikähän saatan*a siinä on että tätä ryhmää johtaa aina joku asehullu psykopaatti, jonka mielestä ainoa ratkaisu on hyökätä samantien voimalla sisälle. Psykologiset testit ovat vissiin vain huhuja ja näihin esimiestehtäviin pääsee vain hulluimmat mielipuolet. Aseiden lisäks näillä tyypeillä on joku fiksaatio myös aurinkolaseihin. Viimeinen varma tuntomerkki on että nämä henkilöt ovat aina valkoihoisia. Tummaihoiset hoitavat aina rauhallisen neuvottelijan roolin ja koittavat viimeiseen asti hoitaa tilanteen neuvottelemalla. Lähes aina tämä neuvottelija on hierarkiassa tämän swathullun yläpuolella ja kieltää väkivallan käytön. SILTI jossain vaiheessa elokuvaa tämä erikoisjoukkojen psykopaatti ohittaa esimiehensä käskyt ja hyökkää sisälle, vaarantaen omat miehensä sekä panttivangit, lähes aina katastrofaalisin seurauksin. Tähän on hyvä lopettaa. 








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti