tiistai 11. elokuuta 2015

Esittely ja slaavilaisuuden perusteet

Varmaan syytä kertoa hieman kirjoittajan taustoja aluksi, niitä tuleekin säästellen. Minä EN ole teini-ikäinen, trikoohousuinen, aurinkolasipäinen tyttö, joka kuvaa omaa pers***ään kuntosalin peilin kautta. Blogin menestymisen kannalta näyttää siis melko huonolta, joka on meikäläiselle yksi lysti.  Perheeseeni kuuluu 2 lasta ja vaimo (rakkaita kaikki) sekä 1 kpl kissoja, välillä rakas, välillä vähemmän rakas. Tänä aamuna vähemmän rakas, huomattuani että hän oli päättänyt v i r t s a t a keskelle keittiön pöytää. Äkkiä voi ajatukset vaihtua "huomenta pikku karvapallo" siihen, että saisikohan tosta katinraakileesta sidottua minkäänlaisia perhoja, tai väsäiltyä jonkun koristeen taustapeiliin.

Asumme kanta-hämeessä, sen lähemmin en koe tarvetta paljastaa tästäkään seikasta. Omakotitalossa. Asumismuoto joka riitelee radikalisoituneen teinin tavoin laiskaa slaavilaista elämänasennettani vastaan. Mitenkä tämä ilmenee? Kenellä kasvaa ränneissä voikukkia? Koitin tehdä meille vimpan päälle nurmipihan kun rakennettiin taloa. Lopputulos = parhaiten nurmikko kasvaa autopaikalla, varjossa, trampoliinin alla. Vissiin ainoa paikka johon en nurmikon siemeniä laittanut. Eno onkin määritellyt mielestäni hienolla esimerkillä tämän slaavilaisen elämäntyylin ja asenteen.
"Jos talon seinä alkaa kaatumaan haetaan keppi tukemaan seinää, jossain vaiheessa keppi menee katki. Haetaan uusi keppi tukemaan kunnes seinä romahtaa. Huudetaan seinän jäänteille hetki ja aletaan korjaamaan seinää. Käytetään vähintään kaksi päivää tarvikkeiden hankintaan, koska kylillä on aina tuttuja joiden kanssa jäädään suusta kiinni tarvikkeita haettaessa. Korjataan seinä siten, että huomenna siihen saa taas hakea kepin tukemaan". Kunnon ihmiset korjaavat seinän heti alkuun ja kunnolla. Pelkäänkin että taloni on joskus samalla tavalla slaavilainen kuin mummola. "älä koske siihen sähkökatkaisijaan, siitä saa sähköiskun", "jahas, tänään onkin sellainen päivä että tulee vaan kylmää vettä hanasta", "varo sitä laiturin reunaa, ne laudat voi irrota" "laitoitko tulen kiukaaseen? se hormi pitää aina ensin nuohota, muuten se ei vedä", ihan perusjuttuja kaikissa taloissa, jotka pitää vaan tietää, muuten voi lähteä henki. Tästä hienosta elämäntavasta toimii oivana esimerkkeinä myös kaikkien tuntemat "only in russia" videot.

Venäläinen en kuitenkaan ole, isoisäni lähti lapsena evakkoon karjalasta ja sieltä tuo elämäntapa on siirtynyt geeneissä meille jälkipolville (lähinnä kai meikäläiselle). Itsessäni sen huomaan parhaiten siten, että kaikki pakolliset ja vastenmieliset asiat hoidetaan mahdollisimman nopeasti ja hutiloiden alta pois, jotta päästään oleellisten asioiden kuten kalastamisen tai muun mielekkään homman pariin. Mielummin uhraan aikani mukaviin asioihin, joka sitten kostautuu esim. siten, että pyyhkijänsulka lentää ukkoskuuron aikana heleve**iin, koska se ei pysy maalarinteipillä...ja mikä on ensimmäinen ajatus? "ens kerralla laitan kaks kierrosta teippiä", sen sijaan että laittaisi sulan niin kuin se kuuluu laittaa. Arvatkaa huvikseen oliko kuskinpuoleinen pyyhkijä.

Vaatetus on toinen, jossa helppous ja mukavuus on pääasia. Kesällä verkkarit, t-paita, pipo tai lippis. Talvella verkkarit, t-paita ja pipo, jos on 20 astetta pakkasta niin takki. Jos tulee poikkeuksia vaatetukseen, voi vaatteita yhdistellä kaikkien hyväksyttävien normien vastaisesti. Esim. Haravoidessa verkkarit, pipo ja vanha NAHKATAKKI on ihan jees. En voisi kuvitellakaan pitäväni tiukkoja "bootcut" farkkuja jotta naapurin Seppo voi nähdä pers**ni muodot kun haen postin.

Lasten synttäreillä on hauska katsella kun äijillä on kaikilla samanlaiset kauluspaidat, onneksi yleensä edes eriväriset. Mulla on varaa arvostella, itsellä on luultavasti (rikkinäiset) harmaat nahkaiset kävelykengät, keltaiset verkkarit, t-paita ja pipo tupsulla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti